10 tips til at optimere din Instagram

 

Har du også svært ved at gennemskue, hvordan du skal få gang i din Instagram profil? Og sidder du fast i den samme gamle rytme at gøre tingene på? Først og fremmest er kvalitetsopslag det vigtigste, for at din profil kan eksponere, men inden vi når så langt, kan du selv give din profil et pift.

Sofie Martine studio - Soyaconcept fotografering

01

Business Profile

Er din profil privat? Altså som en privat person? Så skynd dig at lav den om til en virksomhedsprofil. Ved at have en virksomhedsprofil, kan du få indblik i alle de statistikker, som dine følgere giver dig at arbejde ud fra.

Sofie Martine studio - We Feat fotografering
Sofie Martine studio - Grav7Bistro fotografering

02

Link til din virksomhed

Hvis du har en hjemmeside, kan du i din bio linke til din virksomheds hjemmeside, så du på den måde kan generere flere salg igennem Instagram.

03

Optimer din biografi

Er din bio up to date? Fortæller den, hvem du er, hvad du sælger eller hvorfor du skiller dig ud fra din nærmeste konkurrent? 

 

Forbrugeren ønsker at forhold til dem, de følger på sociale medier, så ved at personliggør din profil med en sjov eller anderledes profiltekst, kan kunden allerede bide på hér.

04

Find din egen æstetik

Det er fint at blive inspireret, men lad være med at gå efter præcis samme look eller opstilling af billeder, som konkurrenten, din nabo eller din niece gør.

 

Din din egen æstetik, som passer til netop din virksomhed og din branche, og forsøg at skab en rød tråd i dine opslag.

05

Brug hashtags

Instagram gør det muligt at dele op til 30 hashtags til dine billedtekster eller som kommentar hertil. Instagram har dog senest meldt ud, at de anbefaler, at du bruger 8-16 hashtags pr. billede.

 

Det er endnu ikke bevist, om der er en forskel i, om de bliver postet direkte i tekstfeltet til billedet eller som en kommentar, men én ting er sikkert; brug nu de hashtags!

Sofie Martine studio - Grav7Bistro surdejspizza
Sofie Martine studio - Grav7Bistro fotografering

06

Interager med dine følgere

Deler dine følgere nogle af dine produkter på sin egen profil, så giv dem lige et like, en kommentar eller egentlig bare tilkendegiv, at du synes godt om, at de deler dit produkt.

07

Tilføj et location tag

Hvis du ikke kan vælge at tilføje din egen virksomhed som location tag, så tilføj byen du befinder dig i. Ved at tilføje et location tag, kan folk i nærheden nemmere finde dig og dit produkt.

Sofie Martine studio - Rav&Ro fotografering
Sofie Martine studio - We Feat fotografering

08

Lav stories

Statistikker viser, at folk der følger med hos virksomheder i større grad ønsker at se, hvem der står bag virksomheden, og ikke blot hvad de forhandler. Ved at lave stories kan du nemt personliggør din virksomhed.

 

Det kan virke grænseoverskridende. Øvelse gør mester, og du skal nok blive den sejeste til Insta-stories!

09

Video

Video er stadig en af de ting, der rangere aller højst, når man taler om content, man kan lave, for at banke algoritmen hjem.

 

Det er bevist, at videoer får de besøgende til at blive på opslaget længere tid, end hvis de kom forbi et stillestående billede. Den længere besøgstid gør, at din profil ser mere interessant ud for Instagram.

Sofie Martine studio - Guf & Kugler fotografering

10

Content kalender

Ved at arbejde med en content calender, kan du hele tiden være ét skridt foran. På den måde finder du ikke ud af i sidste øjeblik, at der er Halloween, julesalg eller Open by Night i byen.