MAD & DRIKKE

Jeg lover jer, at dette er de bedste hjemmebagte fastelavnsboller!

Dette indlæg har jeg delt før, dog var det sammen med en masse andre billeder fra “ugen der gik” og dem jeg har sorteret fra nu, og ændret overskriften, for at dele dette indlæg (igen) som en opskrift. Traditionen tro skal der bages fastelavnsboller i februar måned. Og dette er den bedste opskrift af slagsen, det lover jeg. De mest luftige vandbakkelser fyldt med flødeskum og nougat. Jeg har aldrig selv prøvet at lave dem, det plejer min mor at stå for, men i år tror jeg, at jeg skal lave fastelavnsboller for første gang.

Februar 2017: Jeg har holdt fødselsdag for min familie i weekenden, hvor vi selvfølgelig fik hjemmebagte fastelavnsboller. Det hører sig ligesom til, når man har fødselsdag i februar, ikke? Vi har altid fået fastelavnsboller til min fødselsdag, så det kan ikke være anderledes nu. Min mor bager dem, og det er uden tvivl verdens bedste fastelavnsboller med flødeskum og nougat indeni. 

Fastelavnsboller


Mængde: 6 - 8 personer
Tid brugt: 35 minutter

Ingredienser
• 2 dl vand
• 100 gram smør
• ½ tsk sukker
• 100 gram hvedemel
• 2-3 æg

Råcreme
• Kagecreme (pulver)
• Nougat

Fremgangsmåde
Bring vand og smør i kog i en stor gryde. Tilsæt sukker og mel i vandet, og rør dejen godt sammen til den slipper gryde og ske. Hæld herefter dejen i en røreskål og afkøl den lidt.
Pisk æggene i en skål for sig, og tilsæt dem dejen lidt efter lidt under omrøring. Dejen på ikke være for blød!
Tegn en cirkel på et stykke bagepapir (ca. 20 cm i diameter). Læg papiret på en bageplade. Fyld dejen i en sprøjtepose, og sprøjt en ring ud på den tegnede cirkel. Sprøjt endnu en ring udenfor den første, og helt tæt op ad denne. Fordel resten af dejen ovenpå de to første ringe. Bag kransen nederst i ovnen. Luk ikke ovndøren op de første 20 min af bagetiden, da kransen så falder sammen.

Fastelavnsboller
Tid brugt: 35 minutter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *