FAMILIELIV

DA VI FORTALTE VORES FAMILIE OM GRAVIDITETEN #2

Min søster og min mormor
Der er 14 måneder mellem min lillesøster og jeg, så det kunne sådan set lige så godt havde været hende, der havde været et skridt foran mig ift. at få børn. Vi har altid været meget kreative under vores opvækst, så det var oplagt at være lidt ekstra kreativ til denne annoncering. Jeg havde på Etsy set et label til en vin, hvorpå der stod “You’ll have to drink a glass for me. You are now an auntie to be”, men jeg synes ikke lige, jeg havde tid eller lyst til at bestille en online, så jeg lavede selv en flaske, og drog ud i hendes kolonihave sammen med min kæreste, hvor min mor og mormor også var ude at hjælpe. Vi skulle spise aftensmad sammen, og jeg havde selvfølgelig sørger for vin dertil, og gav hende flasken og fortalte, at hun selv kunne bestemme, om den skulle blive ude i kolonihaven, eller om hun ville have den med hjem. Hun kiggede på den ret længe, før det gik op for hende, men da hun endelig fangede etikettens budskab, var det fantastisk at se hendes reaktion. Hun skulle være moster, Moster Matilde, og det lyste ud af øjnene på hende. Efterfølgende fik min søster lov til at fortælle nyheden videre til min mormor, som sad i den anden ende af haven, og ikke havde hørt, hvad der var foregået. Min kæreste og jeg fulgte med, og min søster satte sig ned til min mormor og oversatte, hvad der stod på flasken. Min mormor fik nyheden om, at hun skal være oldemor for første gang, og igen kunne man med det samme se glæden i hendes øjne! Hun var meget syg for 2 år siden, hvor lægerne ikke vidste, om hun ville overleve eller ej, men i dag er hun friskere end nogensinde, men trods omstændighederne, havde min mormor ikke turde håbe på, at hun ville nå at blive oldemor. Så det var meget overvældende at se lykken sprede sig fra den ene ende af haven til den anden.

Hele min fars familie
Min farmor havde 84-års fødselsdag den 12. maj, hvor min kusine hen ad eftermiddagen havde snappet, at de var taget til Blokhus for at spise frokost. Jeg tænkte, at det var en perfekt fødselsdagsgave at give, at min farmor skulle være oldemor, så jeg fik hurtigt inviteret min kæreste og jeg selv ud at spise hos min faster og onkel samme aften. Vi gik forbi den nærmeste blomsterforretning på vejen, og dertil købte jeg et kort, hvori jeg skrev “Kære oldemor, Stort tillykke med fødselsdagen. Jeg glæder mig til at møde dig den 12/12-17”. Det var den helt perfekte anledning at fortælle det, da hele familien var samlet. Alle blev vildt glade for annonceringen, og glæder sig til en lille ny i familien, som også er den første i næste generation på min fars side af familien.

Mine folkskole-veninder
Når man har været bedste veninder i 20 år, hører veninderne altså efterhånden under kategorien “familie”. Jeg har stadig 3 meget tætte veninder fra folkeskolen, hvor der kan gå flere måneder, mellem vi ses, men hver gang sludre vi løs, og vores bånd bliver blot tættere knyttet, jo ældre vi bliver. Har I også sådan nogen veninder? 2 af pigerne har mænd og børn, og 1 af veninderne har faktisk termin med sit 2. barn i denne måned! Midt i en morgenbrunch hjemme hos en af veninderne i maj måned, spørger jeg, hvornår det er, hun har termin. Hun svarer, at hun har termin i juli, hvortil jeg tilføjer helt stille og roligt “Ej, hvor sjovt. Det er lige 4,5 måned før mig”. Det gik ikke helt op for veninderne til at starte med, hvor de blot sad og stirrede på mig med store øjne. Herefter var der både glædeståre, store krammere og endnu mere babysnak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *