PERSONLIGT

9 ting du kan lave i din efterårsferie

Efteråret har for alvor ramt Danmark, og der er efterårsferie lige rundt om hjørnet. Men hvad skal man lige give sig til? Jeg kommer her med 9 bud på, hvad du kan lave i din efterårsferie med alt lige fra et cafébesøg med dine veninder, til en tur i zoo eller måske starte i fitness? Hvis du ikke er til fitness, kan en travetur med en kaffe i hånden, vel også gøre det?

Tag på café med veninderne

En af mine yndlings beskæftigelser er at dyrke Aalborg cafémiljø med mine skønne veninder, og jeg skal da også selv ud at udforske endnu flere caféer i efteråret, men jeg har allerede nu givet nogle bud på, hvor du kan få:

Klik ind på hvert link for at finde caféen. Hvis du har andre bud på steder, der slå disse, vil jeg meget gerne høre det i kommentarfeltet.

Sofie Martine blog _ Opskrift Koldhævede grødboller chiafrø solsikkekerner hørfrø sesam boller morgenmadsboller langtidsholdbar
Sofie Martine blog _ Chocolate chip cookies chokolade småkager amerikanske opskrift
Sofie Martine blog - Verdens nemmeste cheesecake ostekage friske bær opskrift digestive kiksebund
Sofie Martine blog _ Opskrift Koldhævet franskbrød med spinat chiafrø solsikkekerner hørfrø sesam brød morgenbrød langtidsholdbar

Bag nybagte (chokolade)boller

Denne står ret højt på listen med, hvad jeg gerne vil nå i løbet af efteråret. Og hvad jeg generelt gerne vil blive bedre til at prioritere i dagligdagen.

 • En tur i Zoologisk Have
 • Opleve forlystelserne i Tivoli
 • Tage til vin/øl/gin-smagning

Jeg har jo ikke ferie fra mit studie, så jeg planlægger i stedet at stå tidligt op en søndag morgen, faktisk så tidligt, at der stadig er mørkt uden for, og det eneste der lyser hjemmet op er levende lys. Jeg elsker at starte mine morgener sådan, og det er også grunden til, at jeg står op kl. 5:45 i hverdagene. Hvis jeg laver dejen dagen forinden (en med chokolade og en uden), skal boller bare samles, og så kan jeg nyde min morgenkaffe, mens bollerne er i ovnen, så de er klar til min kæreste står op. Husk i øvrigt at handle ost og smør dagen inden.

Læs ogsåKoldhævede grødboller med chiafrø

Skab orden i din garderobe

Få lagt dit sommertøj bagerst i garderoben, og ryd op i din efterårsgarderobe fra sidste år. Hvis der er noget, du ikke længere bruger, så sælg det eller doner det til et godt formål. Jeg får det selv rigtig godt, når jeg får ryddet ud i min garderobe. Det giver mig en indvendig ro, når jeg ved, at min garderobe ikke er fyldt op med ting, jeg egentlig ikke bruger.

Fx har jeg en salgsprofil på Trendsales, hvor jeg løbende sælger ud af min garderobe.

Tag på spa/wellness ophold

I løbet af oktober eller november, vil jeg rigtig gerne tage min kæreste under armen og tage på et spa ophold, så vi har lidt tid for os selv til at være egoistiske, inden baby kommer i december. Hvis du befinder dig i Københavner området, er Arndal Spa et perfekt bud på at koble af, hvor Comwell Kellers Park er lettere tilgængelig for dig, der bor i Midtjylland. Jeg tror dog, at vi vælger at tage en enkelt dag hos Hotel Viking, som ligger 50 km nord for Aalborg, og er til at betale.

Hvis du ikke har mulighed for at tage på et ophold, kan du også give dig tid til at nusse om dig selv med en god massage hos en massør, eller hjemmehygge med dine veninder med manicure, pedicure og ansigtsmasker, mens I ser en vaske ægte tøsefilm.

Tag en tur i biografen

Biografen er altid en god idé til at få en hyggelig aften, og med en omgang popcorn og en sodavand, går du ikke helt galt i byen. Jeg kunne fx godt tænke mig at komme ind at se Happy Death Day, som er en gyserfilm, der omhandler en ung pige, der gennemlever samme dag om og om igen, hvor hun bliver myrdet. Hendes mission er at finde ud af, hvem der dræbte hende. Derud over vil jeg også gerne se Snemanden, som er en thriller med vicekommisær Harry Hole i hovedrollen, der efterforsker en række mord i Oslo, som altid falder på skefulde dage. Til slut gad jeg også rigtig gerne se Det Gyldne Bevis, som er den virkelig fortælling om den unge opdagelsesrejsende Henry Walter Bates, der sætter livet på spil gennem den 11-årige lange rejse i Amazonas regnskove.

Starte i fitness/tage i svømmehal

Jeg har altid hadet den der uskrevne regel med, at man altid skal starte forandringer på en mandag, eller i januar. Fx når man skal starte i fitness eller begynde at spise lidt sundere. Mandag er for mig ugens mest stressende dag, hvor man lige skal op i gear efter weekenden, hvorfor det ikke giver mening for mig at skulle vænne mig til nye tiltag på en mandag.

Brug i stedet ferien, hvor du forhåbentligt har mere overskud, til at komme i gang med de forandringer, du længe har ønsket. Jeg har selv lige meldt mig ud af fitness, da jeg havde mistet overskuddet, men er til gengæld startet til svømning, som jeg finder langt mere glæde i. Så find noget, du finder interessant, og noget der gør dig glad i stedet for at følge strømmen.

Få frisk luft

Hvis du ikke er til hverken fitness eller svømning, kan du selvfølgelig også få rørt dig på andre måder. En lang gåtur på stranden eller i skoven, er fx en dejlig måde at komme ud og få noget frisk luft, og hold så lige øje med naturens smukke gyldne farver, eller saml svampe til aftensmaden (sørg selvfølgelig at tjekke op på, om de er spiselige!).

Hvis du ikke er til natur, kan du selvfølgelig også få frisk luft ved at gå en tur igennem gågaden og se på de nyeste efterårsvarer i butikkerne – måske med Aalborgs bedste chai latte to-go i hånden.

Se din yndlings serie på Netflix

Giv dig selv lov til at hold en dag fri og se din yndlings serie på Netflix. Måske du kunne gemme en af de der chokolade boller fra tidligere, og dertil også en kom varm kakao, så du er klar til efterårshygge. Jeg vil fx rigtig gerne se “Fængslet: Kalief Browders History” som omhandler en ung teenagefyr, der tilbringer 3 år i fængsel til trods for, at han aldrig er dømt for en forbrydelse. Jeg er vild med sådanne krimier, så hvis I har andre gode bud på lignende film/serier, er jeg meget interesseret i at høre disse.

Tag på udflugt i Danmark

Danmark byder altså på mange spændende oplevelser, hvis du giver dig tid til at research lidt. Du kan eksempelvis tage nogle af de helt klassiske attraktioner som:

 • En tur i Zoologisk Have
 • Opleve forlystelserne i Tivoli
 • Tage til vin/øl/gin-smagning

En anden mulighed kunne være at tage på roadtrip, eller udforsk din egen by med din kæreste i hånden, eller en god lang gåtur med en veninde.

5 Comments

 • Tina KH

  Hej Sofie, dejlige bud på aktiviteter:-) Jeg er jo selv gammel Vendelbo, så må jeg anbefale dig en smuk tur til Tversted søerne, eller se fisketrapperne i Bindslev, eller se ørne nord for Tversted mod Skagen. Jeg elsker at gå lange ture ved Vesterhavet og blive rusket igennem alle årstider. Der kan også opleves “skumdyr” i vandkanten når det blæser kraftigt:-) Eller har du prøvet at padle i kano på Uggerby å? Ønsker dig et skønt efterår og en dejlig efterårsferie:-)

 • Tina KH

  Hej Sofie, dejlige bud på aktiviteter:-) Jeg er jo selv gammel Vendelbo, så må jeg anbefale dig en smuk tur til Tversted søerne, eller se fisketrapperne i Bindslev, eller se ørne nord for Tversted mod Skagen. Jeg elsker at gå lange ture ved Vesterhavet og blive rusket igennem alle årstider. Der kan også opleves “skumdyr” i vandkanten når det blæser kraftigt:-) Eller har du prøvet at padle i kano på Uggerby å? Ønsker dig et skønt efterår og en dejlig efterårsferie:-)

 • Tina KH

  Hej Sofie, dejlige bud på aktiviteter:-) Jeg er jo selv gammel Vendelbo, så må jeg anbefale dig en smuk tur til Tversted søerne, eller se fisketrapperne i Bindslev, eller se ørne nord for Tversted mod Skagen. Jeg elsker at gå lange ture ved Vesterhavet og blive rusket igennem alle årstider. Der kan også opleves “skumdyr” i vandkanten når det blæser kraftigt:-) Eller har du prøvet at padle i kano på Uggerby å? Ønsker dig et skønt efterår og en dejlig efterårsferie:-)

 • Tina KH

  Hej Sofie, dejlige bud på aktiviteter:-) Jeg er jo selv gammel Vendelbo, så må jeg anbefale dig en smuk tur til Tversted søerne, eller se fisketrapperne i Bindslev, eller se ørne nord for Tversted mod Skagen. Jeg elsker at gå lange ture ved Vesterhavet og blive rusket igennem alle årstider. Der kan også opleves “skumdyr” i vandkanten når det blæser kraftigt:-) Eller har du prøvet at padle i kano på Uggerby å? Ønsker dig et skønt efterår og en dejlig efterårsferie:-)

 • Tina KH

  Hej Sofie, dejlige bud på aktiviteter:-) Jeg er jo selv gammel Vendelbo, så må jeg anbefale dig en smuk tur til Tversted søerne, eller se fisketrapperne i Bindslev, eller se ørne nord for Tversted mod Skagen. Jeg elsker at gå lange ture ved Vesterhavet og blive rusket igennem alle årstider. Der kan også opleves “skumdyr” i vandkanten når det blæser kraftigt:-) Eller har du prøvet at padle i kano på Uggerby å? Ønsker dig et skønt efterår og en dejlig efterårsferie:-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *